Elintarviketeollisuus 2017: Investoiva ala kokoontuu Tampereella syyskuussa
12.04.2017
Elintarviketeollisuusalan ammattimessut järjestetään 13.–14.9.2017 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tiiviin kaksipäiväisen ammattitapahtuman kova ydin on elintarviketeollisuuden koneissa, laitteissa ja raaka-aineissa. Ohjelmassa esillä on kävijöitä kiinnostavia toimialaa muuttavia toimijoita sekä uusia, myös toimialan ulkopuolelta nousevia innovaatioita. Vuodesta 2005 alkaen järjestetty Elintarviketeollisuus on vakiinnuttanut asemansa Pohjoismaiden johtavana elintarviketeollisuusalan ammattimessuna. Viidettä kertaa järjestettävä tapahtuma kattaa alan koko kaaren aina alkutuotannosta loppukäyttäjään ja edelleen kierrätykseen.
– Elintarviketeollisuus-messuilla on kaikki, mitä tarvitaan laajemman mittakaavan elintarviketuotantoon aina koneista ja laitteista logistiikkaan sekä työturvallisuuteen. Kansainvälinen ala on Suomessa hyvin tiiviisti keskittynyt, joten kahden päivän aikana on mahdollisuus tavata alan tärkeimmät kontaktit: yhteistyökumppanit, tutut ja uudet kumppanuudet, kertoo myyntiryhmäpäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.
Ohjelmassa jako kolmeen: alan ajankohtainen tietotaito, muuttuvia tekijöitä ja mullistavia ideoita
Ohjelmasisältö on vuoden 2017 messuilla erityisen ajankohtainen, tuore ja keskustelua herättävä. Kahden päivän sisältö on jaettu kolmeen eri teemaan: Insight, Game Changers ja Out of the Box. Ensimmäinen koostuu ajankohtaisesta alalla puhuttavasta sisällöstä ja kovista faktoista. Game Changers makustelee alaa ja sen käytäntöjä tai strategioita muuttavia toimijoita, ratkaisuja ja teknologioita ja Out of the Box näyttää, mitä voi tapahtua, kun asiat tehdään perustavanlaatuisesti toisin. Keskiviikko 13.9. on ohjelmasisällöltään messujen kovien faktojen päivä, tällöin keskitytään etenkin alan turvallisuuteen, tuotantoon ja liiketoimintaan; torstaina taas tuodaan keskusteluun tuotekehitystä, vientiä ja kuluttajan näkökulmaa.
Keskiviikon kiinnostavaa Insight-sisältöä on muun muassa Case Linkosuo. Kuinka Linkosuon perheleipomo siirsi fokuksensa kuivaleipätuotteisiin ja snackseihin ja miten koneet ja prosessit taipuivat muutokseen? Siirtymästä kertomassa ovat leipomonjohtaja Jarmo Talasrinne sekä vienti- ja tuoteryhmäpäällikkö Leena Järvenpää.
Game Changersia pöytään tuo esimerkiksi Quva Oy:n toimitusjohtaja Emil Ackerman, joka havainnollistaa konkreettisin case-esimerkein big data -analytiikan merkitystä tuottavuuden nousussa. Ackermanin mukaan teollisista prosesseista kertyy valtavasti dataa, josta suurta osaa ei hyödynnetä.
Out of the Boxia edustaa muun muassa Varustelekan menestystarina. Kauppias Valtteri Lindholm kertoo, kuinka Varustelekan nousua vauhdittaa kotimaan lisäksi rajusti kasvava ulkomaanmyynti. Lindholm kertoo, kuinka ihme tehtiin, sekä vaahtoaa oluesta: Varustelekalla on vaatemyymälässään nimittäin myös oluthylly ja baari.
Ohjelma täydentyy keskiviikon ja torstain ohjelmien osalta vielä kevään aikana: www.elintarviketeollisuus.fi (Ohjelma)
Materiaalipankki: www.tampereenmessut.fi/materiaalipankki (Elintarviketeollisuus)
LISÄTIEDOT: www.elintarviketeollisuus.fi, #Elintarviketeollisuus Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi www.facebook.com/elintarviketeollisuus Twitter: @TampereenMessut Mikael Wänskä, myyntiryhmäpäällikkö, p. 040 350 0445 Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu Jenna Antila, tiedottaja, p. 040 172 1188, @Jenna_messuaa
Takaisin uutisiin |