Etusivu » Kävijälle » Koulutusvähennys
Mikä on koulutusvähennys?Koulutusvähennys on vuonna 2014 voimaan tullut yrittäjän verotuksessa tekemä laskennallinen lisävähennys, joka ei vaikuta työntekijöiden koulutuksesta aiheutuvien kustannusten vähennysoikeuteen, vaan ne ovat verotuksessa vähennyskelpoisia kuten aiemminkin. Koulutusvähennys on laskennallisesti noin puolet koulutusajan palkkakuluista ja se on mahdollista saada enintään kolmelta koulutuspäivältä työntekijää kohden/vuosi. Vähimmäismäärä on yksi kokonainen (6 h) koulutuspäivä.
Millaiset yrittäjät voivat etua hyödyntää?
Millaisia työntekijöitä etu koskee?
Edellytykset
Miten koulutusvähennys lasketaan?
|
Ammattimessujen hyödyntämisestä veroetua yritykselle
22.10.2015 Yritysten kannattaisi käyttää ammattimessuja nykyistä enemmän hyödyksi henkilöstönsä koulutuksissa. Harva tietää, että verottaja kannustaa yrityksiä tähän ylimääräisellä laskennallisella verovähennyksellä.
Koulutusvähennys koskee kaikkia elinkeino- tai maataloustoimintaa harjoittavia työnantajia.
Veroedun saa, kun messukäynti on osa työnantajan koulutussuunnitelmaa, liittyy työntekijän ammatillisen osaamisen edistämiseen ja on työntekijän palkallista työaikaa. Messukäynnin tulee kestää vähintään kuusi tuntia. Myös vähintään tunnin kestävä messuvierailu käy jos se on osa etukäteen suunniteltua koulutuskokonaisuutta, jonka kokonaiskesto on vähintään kuusi tuntia.
Nämä edellytykset täyttyvät ammattitapahtumissa helposti, sillä tavallisesti ammattimessut tarjoavat laajan näyttelyn ja kymmenien tai jopa satojen yrityskontaktien ohella runsaasti ajankohtaisseminaareja, tietoiskuja, tapaamismahdollisuuksia ja muuta ohjelmaa. Ammattimessut ovat läpileikkaus oman toimialan tilanteeseen ja tehokas verkostoitumispaikka samaa työtä tekevien kollegojen kesken. Lisäksi messut ovat tehokas rekrytointipaikka. Suosituimmat ammattitapahtumat keräävät Suomessakin vuosittain kymmeniä tuhansia messuvieraita.
Koulutusvähennyksestä tehdään verottajalle selvitys omalla lomakkeellaan. Sen jälkeen verohallinto arvioi tapauskohtaisesti edellytysten täyttymisen. Vastuu vähennysten oikeellisuudesta on aina työnantajalla.
Verohallinnon ohje koulutusvähennyksen perusteista ja laskentatavoista
Messujärjestäjien Unioni ry perustettiin 1996 edistämään messumarkkinointia ja alan yhteistoimintaa. Yhdistyksen jäseniä ovat Suomen Messut Osuuskunta, Tampereen Messut Oy, Turun Messukeskus Oy, Lahden Messut Oy, Jyväskylän Messut Oy, Pohjois-Suomen Messut ry., Expomark Oy, Pohjanmaan Expo Oy, Suomen Asuntomessut Osuuskunta ja Helsingin Messut Oy Wanha Satama. |