Etusivu » Tiedotteet » Tiedotearkisto

Tiedotearkisto

Europas största hantverks- och konstindustrimässa i Tammerfors 16–18.11.


06.09.2018

Hantverkar- och designfolket spinner redan sina mässplaner inför mässan Finskt Hantverk som ordnas för 23:e gången 16–18.2018 i Tammerfors. Temana för mässan är den här gången barn och unga, traditioner samt cirkulär ekonomi, av vilka den sistnämnda syns bland annat i en omfattande försäljningsutställning av aldrig skådat slag bestående av cirkulära produkter. Vid invigningen fredagen ​​16.11 offentliggörs bland annat vinnaren av Taito-Finlandia, Årets Artesan och Finskt Hantverk Produktnyhet, mässans tematal hålls av undervisningsminister Sanni Grahn-Laasonen. I fjol slog evenemanghelheten Finskt Hantverk, Dockskåpsmässan och Modelljärnvägsdagarna besökarrekord med 49 331 besökare.

På programmet för Europas största hantverks- och konstindustrimässa står även detta år spännande uppvisningar, intressanta utställningar, Taitogatan som presenterar hantverkskunnande från hela landet samt olika aktiverande workshoppar. De populära modevisningarna som sprudlar av glädje och energi kommer att genomföras på ett nytt sätt i år, och konferencier på mässan är förtjusande Ella Kanninen. På Idealava-scenen underhåller även detta år charmiga Justus K.

Den nya försäljningsutställningen TH!NK Design Shop representerar det förnyade temainnehållet under mässan som nu ordnas för 23:e gången. Teman för utställningen är hållbar finsk design och den cirkulära ekonomins möjligheter, och med på mässan finns mer än tjugo olika företag som kombinerar återvinning, ekologiska värden, materialåterbruk, cirkulär ekonomi och ett vackert formspråk i sin affärsverksamhet.

Flera bussturer, viloplatser, restauranger och vattenposter

I höst finns det många synliga förändringar i mässarrangemangen gällande bland annat trafiken, områdeskartan och restaurang- och cafétjänsterna. En av de största förändringarna är att Deli-området och garderoben i Mäss- och Sportcentrets huvudentréhall flyttas till D-hallen, som öppnar en halv timme tidigare än de andra mässområdena. Ett stort restaurangområde med bänkar att vila på byggs i hallen. Det blir fler restauranglokaler även i de andra hallarna, huvudentréhallen får cirka 200 sittplatser och lördagens öppettider förlängs. Tammerforsregionens kollektivtrafik (Tampereen seudun joukkoliikenne) lägger in ett avsevärt större antal bussturer jämfört med i fjol.


Tema barn och unga: handarbete är en hobby med låg tröskel

Ett av temana för Finskt Hantverk 2018 är barn och unga, vilket bland annat syns i olika workshoppar, utställningar och uppvisningar under mässan. Mässans långvariga partner 4H:s riksomfattande hantverkartävling Vad äter käpphästar? för barn och unga pågår just nu och även välgörenhetspartnern för Finskt Hantverk 2018 är kopplad till barn och unga, för Tammerkoski Juniorhandelskammare samlar i sin  Joulupuu-insamling egengjorda julklappar till barn och unga i mindre bemedlade familjer. Vid invigningen av mässan 16.11 hålls ett tematal om hobbymöjligheter för unga av utbildningsminister Sanni Grahn-Laasonen, som också tidigare har talat för hobbyverksamhet med låg tröskel.


Till media: I förväg ackrediterad på adressen www.kadentaidot.fi (Messuinfo / Medialle)


Finskt Hantverk som nu ordnas för 23:e gången är Europas största mässevenemang inom hantverks- och konstindustrin med cirka 700 utställare och cirka 45 000 besökare varje år. Finskt Hantverk ordnas gemensamt av AB Tammerfors Mässa och Taito Pirkanmaa ry.

MER INFORMATION: www.kadentaidot.fi
(på finska / engelska)
Sociala medier: Facebook: facebook.com/Kadentaidot, Twitter: @TampereenMessut, Instagram: @suomenkadentaidot
AB Tammerfors Mässa, www.tampereenmessut.fi, fornamn.efternamn@tampereenmessut.fi
Jasmin Saadetdin-Rikkinen, projektledare, tfn 040 135 0110, @JSaadetdinR
Jenna Antila, informatör, tfn 040 172 1188, @Jenna_messuaa

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi